De ontmoeting met Dick Suer in de Hallo

 

Elke maand in 2017 vindt er een Ontmoeting plaats met een van de aan de Costa Blanca werkzame Nederlandstalige (para) medici. Daarin wordt een poging gedaan om te ontdekken wie zij zijn en waarom zij hier hun werk doen? Waarom kozen zij voor de door hen gekozen specialisatie en wat zijn daarin de belangrijkste vernieuwingen plus hoe blijven zij daarvan op de hoogte? Wat voor rollen spelen daarin de farmaceutische industrie en de zorgverzekeringsmaatschappijen? Hoe is in dit geval de relatie tussen de reguliere en complementaire geneeskunde? Wat is een goede (para) medicus en hoe denken zij over de door hen afgelegde eed van Hippocrates waarin naast de zorg voor de zieken en het bevorderen van de gezondheid ook wordt beloofd dat het lijden zal worden verlicht maar dat daar vandaag in Spanje en Noord Europa nogal wat verschillende interpretaties mogelijk zijn. Plus natuurlijk hoe worden wij gezond oud en wat moeten wij als kandidaat patiënt daarvoor doen? In deze Ontmoeting staat Ada Stoppelenburg, complementair geneeskundig behandelaar, centraal.

“Een goede gezondheid wordt bepaald door de juiste balans tussen de reguliere en paramedische geneeskunde .” zegt Ada Stoppelenburg als antwoord op de vraag wat en waardoor ontstaat nu eigenlijk een goede gezondheid en wat is de rol van de complementaire geneeskunst daarin.? 

You Are Here: Home » De Ontmoeting » De Ontmoeting

De Ontmoeting

De Ontmoeting

 

“Complementaire geneeskunst is de geneeskunst die de door de dokter gediagnosticeerde en voorgeschreven medische behandeling aanvult met alternatieve geneeskundige behandelingen. Het woord paramedicus, want zo kun je mij ook noemen, betekent letterlijk `naast de dokter´staan tijdens de genezing van de patiënt. Vaktechnisch gezien houden wij ons niet direct bezig met de specifieke medische klacht maar met een specialistische behandeling die helpt om die klacht in haar totaal op te lossen en de algemene gezondheid van de patiënt op peil te brengen en te houden. Je vraagt om wat voorbeelden die dit kunnen verduidelijken? OK. Wat doet een paramedicus zoals ik? Hij of zij is een op HBO niveau opgeleide vakspecialist die samen met de reguliere op de universiteit opgeleide dokter zorgt voor de totale genezing van de patiënt. En die goed opgeleide vakspecialisten houden zich bezig met een specifiek stukje vakgebied of aantal vakgebieden waarvoor hij, of in mijn geval zij, heeft doorgeleerd en is gespecialiseerd. Dat zijn bijvoorbeeld fysio-, ergo-, mensendieck- of huidtherapeuten, mondhygiënisten, radiodiagnostisie, logo- en acupuncturisten en de alternatieve genezingsspecialismen waarin ik ben opgeleid.

De specialistische kennis van paramedicus Ada Stoppelenburg
Naast mijn basis medische scholing bestudeerde ik de voedingsleer en de alternatieve specialismen daarin, ik deed kennis op van een breed spectrum van allergieën en de behandelwijze daarvan , schoolde me bij in de specifieke opleiding van de behandelmogelijkheden via de bio-resonantie. De techniek die via elektromagnetische trillingsfrequenties verstoringen in de organen van het lichaam ontdekt die daarna, elk op de voor hun eigen beste manier kunnen worden behandeld. Dus samengevat, de dokter schrijft de medische behandeling en/of de medicijnen voor en wij zorgen naast en in goede samenwerking met hem voor de juiste specialistische behandeling waarvoor bij ons geen chemisch samengestelde medicijnen worden gebruikt. Van ons kan de patiënt, naast het bekende gezonde voedsel o.a. natuurproducten,  biologische voeding, vegetarische producten en complementaire interventies verwachten als massage, meditatie, muziektherapie of yoga. Bij de reguliere geneeskunde staat de concrete klacht centraal bij de complementaire of alternatieve geneeskunst wordt uitgegaan van het hele lichaam en de geest. Een goede gezondheid ontstaat immers alleen wanneer er sprake is van een gezonde geest in een gezond lichaam. Er wordt gezocht naar waar de klacht vandaan komt, hoe deze is ontstaan en vandaar uit wordt de totale behandeling in- en voortgezet waarbij de complete gezondheid en het bijvoorbeeld `goed in je vel komen te zitten´ het uitgangspunt is. Het zoeken en vinden van eventuele blokkades die de door de dokter voorgestelde medische behandeling in de weg kunnen staan speelt daarbij een grote rol en vind ik een van de leukste kanten van mijn werk. Je vraagt nog meer voorbeelden van behandelingen die wij kunnen aanbevelen en zelf of met anderen uitvoeren? Hier komen er een paar.  Acupunctuur, Chiropraxie, Haptotherapie, Homeopathie en Orthomoleculaire geneeskunde bijvoorbeeld. Kortom, een in de totale medische (zorg)wereld  sterk groeiend specialistisch vakgebied in een steeds meer vergrijzende en ouder wordende en mede daardoor meer (para) medische alternatieven nodig hebbende patiëntenpopulatie.”.
Zij valt even stil  wat ik me kan voorstellen ook al omdat zij dit `college´ ondersteund met een beweeglijk lijf en stevige ondersteuningsgebaren. Zij is kleiner dan ik dacht, draagt makkelijke modieuze kleren en beweegt zich soepel. We zitten in haar praktijk in de benedenruimte van haar ruime smaakvolle huis in Albir waar zij met haar man, de kunsthistoricus Wout Buijs, die in de benedenruimte ook zijn leslokaal (collegeruimte) heeft
Het leven van deze paramedicus begon 50                                                                             “Ik zei net al dat ik de zoektocht naar wat een totale behandeling van de patiënt in de weg kan staan en die uiteraard helpen opheffen, zo´n plezierig onderdeel van mijn werk vind en dat is ook de reden dat ik me voortdurend laat bijscholen. En echt, ik vind dat enig maar ook ik moet wel want ik ben ook nog een nieuwsgierige laatbloeier. Die nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik graag van alles in mijn vak op de hoogte wil zijn en bij alle nieuwe ontwikkelingen daarin het liefst op de eerste rij wil zitten daar waar aan kennisoverdracht wordt gedaan. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat je hier de meest eigentijdse resonantieapparatuur ziet staan. Plus dat ik heel wat moest inhalen in een vak wat steeds breder wordt en wat voor mij eigenlijk pas op mijn 50ste echt begon. Na mijn 50ste verjaardag, na eerst jarenlang als tandartsassistente te hebben gewerkt en na het jarenlang samen met mijn toenmalige partner opbouwen van een muziekshop gevolgd door het opzetten en uitbreiden van een succesvolle schoonheidssalon, kortom na  een een geweldig druk leven met daarin ook kinderen die inmiddels de volwassen leeftijd hadden bereikt plus dat dit alles op dat moment ook werd gekruid met een een flinke scheut privesores wilde  ik een nieuw (beroeps) leven liefst op een andere plek in de wereld. Ik wilde andere mensen zien, andere dingen leren, andere ervaringen opdoen, andere culturen leren kennen. Ik koos voor een nieuwe toekomst die niet alleen gericht was op de schoonheid van het lijf maar ook voor het verwerven van kennis die zou kunnen helpen om het leven van anderen (en misschien ook wel van mijzelf) wat gezonder en gelukkiger te helpen maken. Of anders gezegd: Ik zocht naar `verdieping´ die verder ging dan de schoonheid van de buitenkant. Misschien was ik ook wel op weg naar echte volwassenheid. Of anders en wat concreter gezegd , deze inmiddels levens ervarings- deskundige wilde weten hoe het komt dat een optimale werking van ons lijf zo vaak moeilijk is of zelfs niet lukt omdat er bijvoorbeeld allerlei psychische blokkades in de weg zitten waardoor de genezende werking van medicijnen of medische behandelingen niet aanslaan of in het geheel niet werkt. En al deze gecombineerde wensen hebben mij geleid naar het fantastische werk wat ik nu doe en naar een land waar ik me om allerlei redenen super gelukkig voel.”
Ze kan stralend kijken en dat doet ze nu ook. We lassen een fotografeer pauze in waarin zij op zoek gaat naar haar witte jas en ik de gelegenheid krijg om wat dichter bij die bijzondere en zeer eigentijds uitziende (bio-?) resonantieapparatuur te komen waarvan zij mij later nog eens de technische werking maar ook de daardoor helend veroorzaakte resultaten zal uitleggen.
Hippocrates als leermeester
“Jouw vraag over hoe ik sta tegenover de eed van Hippocrates die reguliere artsen moeten afleggen en ook in hun dagelijkse werk in alle beslissingen die zij nemen met zich meedragen heeft mij behoorlijk bezig gehouden. Ik heb hem er gisterenavond nog even op nageslagen en kwam toen ook weer tot de conclusie dat een goede paramedicus deze eed in al haar geledingen ook volledig onderschrijft. Moet onderschrijven zelfs zonder dat hij of zij deze eed officieel uitspreekt.  Ik zei net al dat de letterlijke betekenis van het woord paramedicus is `Naast de reguliere dokter staande´ aanvullende en compleet gezond makende genezing aanbieden en uitvoeren. Dan kan het dus niet zo zijn dat ik anders zou kunnen denken en doen als wat door de reguliere arts tijdens zijn beëdiging wordt uitgesproken nl. dat hij of zij “ het zorgen voor de zieken en hun gezondheid zullen bevorderen en hun lijden zullen helpen verlichten”. Maar ik ontdekte ook weer dat Hippocrates ,de `vader´van de Westerse geneeskunst, zoals hij immers ook wordt genoemd, ook de eerste was die heel duidelijk aangaf dat de gezondheid van de mens afhing van een optimale balans tussen enerzijds herkenbare lichamelijke symptomen die met medicijnen of medische chirurgische handelingen konden worden bestreden en dat er anderzijds gezondheids elementen waren waarin hygiëne, gezonde eet- en drinkgewoonten, het belang van frisse lucht en een natuurlijk verloop van processen in het lichaam door hem als even belangrijk werden genoemd. Die natuurgerichte gezondheids elementen komen in een goede paramedische praktijk nog steeds aan bod. Dagelijks komen er bij mij behandelingen voor om patiënten goed te kunnen laten functioneren. Behandelingen die vallen onder de z.g. basis natuurgerichte herstelprincipes nl. 1. Energie 2. Prikkeloverdracht 3. Voeding 4. Drainage en 5. Psyche. Hoe dat werkt? Wel de genezing kan er pas zijn als de Energie optimaal stroomt waarin gezond voedsel mede de basis is en wat haar werk moet kunnen doen in het hele lichaam en waarvan de afvalstoffen zo soepel mogelijk moeten kunnen worden afgevoerd via een goede Drainage. De Prikkeloverdracht vanuit het brein zorgt voor een juiste aansturing van alle processen in het totale lichaam en een zo ontspannen mogelijke, goed werkende Psyche  spelen daarbij hun hoofdrollen en zorgen voor een zo goed en zo lang mogelijk zoveel mogelijk zelf genezend lichaam.”.
Meer aandacht en waardering van zorgverzekering maatschappijen
“Jouw vraag over de relatie met de zorgverzekeraars is niet makkelijk te beantwoorden omdat ik het gevoel heb dat wij in een overgangssituatie verkeren. Een periode waarin ook  zorgverzekeraars in toenemende mate geconfronteerd worden met vragen over aanvullende (complementaire) zorg door een complete gezondheid wensende (steeds ouder wordende) zorgconsument met een veranderende levensstijl waarin steeds meer aandacht is en wordt gevraagd voor de balans tussen reguliere en paramedische geneeskunde.
Natuurproducten, voedingssupplementen, biologische voeding, kruidenthee en  biologische groente  zijn overal te koop en bij de meeste apotheken, ook hier in Spanje, zijn homeopathische en fysiotherapeutische middelen verkrijgbaar. Terwijl ook de meeste zorgverzekeraars de fysiotherapeut en/of de chiropractor weliswaar en terecht  (wij werken immers naast en met elkaar) met een huisartsverwijzing in haar geheel of gedeelten daarvan al vergoeden. Er komt dus meer `gevoel´voor de hele mens ook binnen de  wereld van de zorgverzekeraars en daar speelt ,heb je hoop ik inmiddels wel begrepen, ook de door mij aangeboden aanvullende zorg een steeds belangrijker rol in. Ik heb daarin tenminste een groot vertrouwen en kan hiermee ook antwoord geven op je vraag over waar ik over tien jaar zal zijn namelijk “dan leef en werk ik hier met groot plezier nog steeds aan de Costa Blanca”. Ja, ook werken want om gezond oud te worden moet je niet alleen je lichaam goed en zo compleet  mogelijk (laten) verzorgen maar ook je brein stevig actief aan de gang houden. En een betere plek om dat te willen doen dan hier aan de Costa Blanca zou ik op dit moment niet weten”.

———————————————in kader—————————————–
Ada  (Adriana, Helana Gerarda) Stoppelenburg.
Ik ben vernoemd naar mijn moeder, oma en peettante
Geboren op: 16 juli 1957 in Gouda
Sterrenbeeld: Kreeft. Ja, ik ben geloof ik wel een echte. Ik ben zorgzaam, wel emotioneel maar kan ook nogal op afstand zijn, ik kan me dan achter mijn kreeftenschild verbergen en ben ik daar de laatste jaren steeds beter en sneller achter vandaan gekomen. Men zegt dat ik goed kan luisteren en ja ik kan me goed inleven in anderen en ook een club (het gezin, de groep) bij elkaar houden. Ik heb een nogal piekerig humeur maar kan daar steeds beter mee omgaan vooral als ik me gewaardeerd en vertrouwd voel. En dat betekent dat ik me `na mijn 50ste´ steeds beter, sterker en `volwassener´ben gaan voelen. Ook geloof ik dat als ik me goed voel, en dat voel ik op dit moment, er weinig dingen zijn die echt onmogelijk voor me kunnen zijn. En als het dan ook lukt wil ik dat wel van anderen horen en daar, vind ik, moet ik nog wat aan werken.
Burgerlijke Staat: Gescheiden en zij heeft uit dat huwelijk 2 kinderen, een zoon van 33  Stephan getrouwd met Anne, en dochter Xerena van 28 plus 1kleinzoon van 6 Ayden en 2 kleindochters Evy  van 4 en Lizzy van 2 jaar oud. Maar zeer binnenkort trouwt  zij, in grote blijdschap met Wout Buis, die zij 3 jaar geleden voor het eerst ontmoette en stralend spreekt zij van `de liefde op het eerste gezicht´ op het moment dat zij aan elkaar werden voorgesteld.
Opleiding en werkervaring. Kleuter-Basis- en Middelbare school in Gouda. Zij is na de HBO studie Medische Basiskennis opgeleid en geregistreerd als Paramedisch Natuurgeneeskundig Register Therapeut en is een op HBO niveau afgestudeerde Klinisch Psychologe en Voedingsdeskundige. Zij is lid van de BATC beroepsorganisatie en de VBAG Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeskunst.
Hobby´s? Dansen

Meer weten? medicinaxalud@gmail.com

Euro Weekly News

Practical La Medicina Xalud; another look at medicine

 

BIO-RESONANCE therapy was created in Germany in 1977. It is believed to be able to detect a variety of diseases and problems in the body which practitioners can then treat by 're-tuning' the body's frequency like tuning in a radio, changing the bio-resonance in the cells and reversing the change caused by the disease.

One such practitioner is Ada Stoppelenburg. Ada has been specialising in bio-resonance therapy for eight years, having studied in the Netherlands before moving to Spain and forming Practical La Medicina Xalud in Albir. Ada welcomes patients from across the Costa Blanca, including some who are referred to her by their doctors who believed their symptoms could be eased and in many cases cured. Ada also admits that many come to her as a last resort, with their doctors unable to pinpoint the exact cause of their problems. Through a two hour body scan, she is able to measure the frequencies and vibrations within the body, before being re-tuned to ease the problem. It can detect everything from bacteria to a virus to heart problems. With the problem spotted, the bio-resonance therapy can then work on the harmonisation of the frequencies to support and aid healing.

Bio-resonance can also assist in losing weight and it works with the body's metabolism. Available with personal coaching from Ada, supported with a special program and body scan, you can soon see the weight falling off.

It's special flu program has also seen many patients this winter get over the flu and be back up on their feet within days.

For more information or to make an appointment, contact Ada on 634 638 952. Bio-resonance is a fast and effective method to detect problems in the body and some private health insurance companies reimburse the cost, depending on your level of insurance. 

 

 

ADA STOPPELENBURG is a delightful force to be reckoned with. She has proved that you can change your life around at any age! Originally from the Netherlands, Ada moved to Spain three years ago at the age of 56. Getting over a divorce and recovering from a minor stroke, this friendly and extremely positive mother of two and grandmother of three, said she decided to move to her holiday home on the Costa Blanca on a permanent basis, and she hasn't looked back since. She had gone on to successfully create her own business, helping others overcome illness and ailments through her bio-resonance therapy.

Ada was 51 years old when she went back to school to study the treatments and do training in clinical psychology and allergies. Previously working as a dental assistant in her younger work life, the medical field has always fascinated and inspired her as she admits she has always wanted to be a doctor. She has her 'A' status qualification in the Netherlands which means she has the same level of qualifications as a paramedic, just below that of a doctor.

For Ada, as with many others, she admits all the paperwork needed in Spain can be frustrating, but says moving to the country has given her a new lease of life, finding something that she never expected; love. With the care and support of a fellow Dutchman now in her life, she is even more successful than ever, helping dozens of patients overcome illness and begin their step to having a new lease of life also.

Ada also thanks the Dutch Business Club for assisting and supporting her over the years, giving her vital information, advice and a network of like-minded business people to turn to and she would advise anyone else setting up a business to find a similar club as a way of getting advice and airing frustrations. But what other advice would she give? “Make a plan but expect it to be broken” she jokes: “You also have to chase your dreams, nothing comes to you if you are sitting on your bum all day. Go out and meet people, talk to them, network.”

For more information contact Ada on 634 638 952 or email medicinaxalud@gmail.com