cholesterolverlagend  dieët

Vetten kunnen globaal in 3 groepen worden verdeeld:

 

1 Triglyceriden: verzadigde en onverzadigde vetten.

2 Sterolen: waar cholesterol deel van uitmaakt.

3 Fosfolipiden: o.a. lecithine 

Cholesterol is een vetachtige stof, die het lichaam zelf aanmaakt 

       Hoe zit HDL en LDL in elkaar?

HDL is het goede cholesterol in uw lichaam

 

LDL  is het foute cholesterol in uw lichaa

         Welke producten verlagen u Cholesterol

 

       Niacine is vitamine B3 die belangrijk is voor de vorming van cholesterol en vet in je lichaam. Voeding omvormen tot energie is iets wat niacine voor je doet. Het heeft allerlei voordelen, zoals het verbeteren van je zenuwstelsel, darmen, haar en huid.

       Daarbij helpt niacine bij het produceren van meer HDL-cholesterol. Als je dus met name een te hoog LDL-cholesterol hebt kan het eten van voeding met veel niacine helpen om je cholesterolwaarden te verbeteren. Het kan je HDL-cholesterol met wel 30% verhogen. Dat kan voldoende zijn om weer een gezonde verhouding HDL- en LDL-cholesterol te hebben.

 

 

           Waar zit Omega 3 o.a. in :

 

       Lijnzaad

       Olijven

       Tonijn

       Zalm

       Walnoten

 

       Krillolie 

       Noten worden door de meeste Nederlanders niet dagelijks gegeten en dat is erg jammer. Noten zijn namelijk een goede bron van onverzadigde vetten die goed zijn tegen LDL-cholesterol. Een handje noten per dag kan er al voor zorgen dat de kans dat je bovengemiddeld oud wordt significant toeneemt. 

            Beweging stimuleert vetverbranding en ook het “verbranden” van L•DL-cholesterol. Door dagelijks minimaal een half uur te bewegen kun je al ontzettend veel doen om je cholesterolniveau te verlagen. 

           WAT BEDOELEN WE MET BEWEGEN

       Dansen

       Wandelen

       Fietsen

       Zwemmen

.      Tuinieren 

 

      

Honing

     Uit onderzoek blijkt dat honing het LDL-cholesterol verlaagt en het HDL-cholesterol iets verhoogt.

       Ook de totale cholesterolwaarden kunnen door honing verlaagd worden. Dit doet natuurlijke honing beter dan kunstmatige honing.

       Bewerkte honing is nog steeds gezond voor het verlagen van LDL-cholesterol, maar dit effect is veel groter en beter bij onbewerkte honing.

       Als je 15 dagen achter elkaar honing eet kan dit je cholesterolwaarden met 7 procent laten dalen.

       Honing heeft een ontstekingsremmende werking. Honing verlaagt de ontstekingen direct. Dit komt onder andere doordat het antibacterieel kan werken, een belangrijke reden waarom het ook aan crèmes wordt toegevoegd.

       Als je nagaat dat 12 gram honing 1 eetlepel honing is gaat dit om ongeveer 6 eetlepels. Goed nieuws voor mensen die van zoet houden.